Ha cége 500 millió forintos éves forgalomnál nagyobb árbevétellel rendelkezik, akkor elérte a lehallgatás „belépési küszöbét”. A biztonsági audit során felmérjük, hogy a vállalata milyen kockázatokat rejt és átvizsgáljuk a kritikus helyiségeket is. Ha találunk lehallgatásra utaló jeleket vagy eszközöket, akkor bizonyítást nyer a kémkedés. Ha a vizsgálatunk nem mutat ilyen szándékot, akkor máshol kell keresni az információszivárgás módját.

Egy terület szakszerű átvizsgálásához nyolc-tíz aktatáskányi műszerparkkal vonulunk ki, ez a munka akár 7-8 órát is igénybe vehet. A tevékenység szigorú szabályokhoz kötött, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal haditechnikai osztályának engedélye szükséges hozzá. Ha az átvizsgálás eredménye pozitív, az eszközt eltávolítjuk és technikai úton jóval bonyolultabbá tesszük egy újabb mikrofon elhelyezését vagy információk más úton való szivárgását.

A külső fél számára teljes csendet a védett tárgyaló biztosítja. Az úgynevezett süket irodák a távolról irányított lézermikrofonok ellen is védenek. A védett tárgyalók kialakítása után a használatukhoz megfelelő biztonsági protokollal is ellátjuk ügyfeleinket, hogy az értéket jelentő információikat, terveiket, csak azokkal osszák meg, akiket erre érdemesnek találnak. Az elmúlt években 50-60 védett helyiséget építettünk ki.

A technológia fejlődésével egyre több mind az ipari hírszerzési, mind az elhárítási lehetőség. Ügyfeleink körében gyakori, hogy egy adott területen való együttműködés után, meggyőződve szakértő hozzáállásunkról, olyan bizalom alakul ki, ami lehetővé teszi, hogy más, kritikus fontosságú biztonsági kérdésekben is figyelembe vegyék véleményünket.

Hogyan ne hallgassák le a tárgyalónkat?

Nincs olyan céges tárgyaló, ahol ne hangoznának el olyan mondatok, melyekből mások profitálhatnak. Néhány óvintézkedést betartva azonban nagymértékben csökkenthetjük az érzékeny információk kiszivárgásának esélyét. Ősidők óta közhely, hogy az információ hatalom, a 21. században pedig ez minden korábbinál jobban így...

Tovább

Vegye fel a kapcsolatot, most!
Tel: +36-30-944-1636