Szolgáltatásaink > Drónvédelem

dronvedelem logo

Cégünk a drónelhárító rendszerek piacvezetője, az Aaronia Drone Detection System (DDS rendszer), kizárólagos magyarországi képviselőjeként támogatja a kritikus infrastruktúrák (erőművek, stratégiai energiatárolók, atomerőművek, vízművek stb.) és kiemelt objektumok, létesítmények, épületek, események védelmét.

A különféle drónok ma már az életünk részévé váltak. Ám, ahogy minden eszközt, ezt is lehet jóra és rosszra is használni, attól függ, hogy mi a cél.

A drónokkal történő fenyegetések ma már mindennaposak, a mai kommersz eszközök olcsók, bárki számára hozzáférhetők, könnyen kezelhetők és rendkívül veszélyesek: szinte bármelyik alkalmas lehet akár robbanóanyag vagy robbantószerkezet hordozására is.

Napjainkban, különösen a szomszédban folyó háború miatt, a drónfelderítés és elhárítás ismét a figyelem középpontjába került. A kritikus infrastruktúrák védelme az EU-n belül is kiemelt szerepet kap. Napjaink kihívása az ilyen területek, egységek védelme a drónok berepülése ellen. Nem elég a jogszabályi tiltás, elengedhetetlen az időben és térben kiterjedt észlelés és a berepülés technikai megakadályozása.

dronvedelem

A drónok felderítése és a drónberepülés elleni védelem kialakítása komoly tervezési és telepítési munkát, technikai felkészültséget és tapasztalatot igényel.

A drónelhárító rendszerek piacvezetőjét, az Aaronia DDS-t Home AARTOS Drone Detection System (AARTOS DDS) a Diracom képviseli a magyar piacon, mint exkluzív disztribútor.

Az Aaronia jelenleg 120 országban van jelen. Mindenre kiterjedő komplex megoldást kínál a rádiófrekvenciás felderítéstől és irányméréstől kezdve a vizuális és doppler radaros kiegészítésen át a drónfelderítésig. A DDS rendszer elérhető stabil, mobil, gépjárműbe telepített rendszerként is.

Az Aaronia referenciái között szerepel többek között a Trump-Kim találkozó, a brüsszeli NATO, valamint a londoni Heathrow repülőtér védelme.

Drónincidensek a világban: https://drone-detection-system.com/drone-incidents/