Hogyan leplezzük le a kiszivárogtatót – a NOLLEX Kft. megoldása

Hogyan leplezzük le a kiszivárogtatót? – a NOLLEX Kft. megoldása

Az információbiztonság tevékenységünk fő profilja, így nem mehetünk el szó nélkül az olyan úttörő megoldások mellett, mint a NOLLEX Kft. egyedi megoldása, amely segítségével egy esetleges adatszivárogtatás esetén a tettes gyorsan és magabiztosan beazonosítható.

Mint azt már rengetegszer említettük, az információ a 21. század egyik, ha nem a legértékesebb kincse. Egy cég információinak biztonsága, megakadályozni azt, hogy illetéktelen kezekbe kerülhessen, szerencsére a legtöbb helyen evidens. A megelőzésre törekvő óvintézkedésekről sokszor esett szó oldalunkon is. Azonban mi a helyzet akkor, ha már megtörtént a baj, de nincs meg a felelős?

A NOLLEX Kft. erre a problémára kínál megoldást egy új, szabadalmaztatott, dokumentumjelölő algoritmus segítségével. A módszer rendkívül hatékony, ugyanis az algoritmus láthatatlan egyedi jelöléssel látja el a felhasználó által megtekintett bizalmas információt minden megjelenítéskor, vagy hozzáféréskor. Ez röviden annyit tesz, hogy a korábbi megoldásokkal ellentétben, ahol kizárólag IT behatolások, vagy digitális csatornákon (pl. email, usb) keresztül történő adatszivárogtatás ellen nyújtottak védelmet, a NOLLEX Kft. megoldása a képernyő lefotózásával megörökített, sőt akár a kinyomtatott adatok biztonságát is garantálja.

Mivel az egyes hozzáférésekkor generált minden egyes fájlverzió egyedi azonosítóval rendelkezik, így probléma nélkül nyomon követhető annak helyzete. Ha kinyomtatásra vagy lefotózásra kerül az adott anyag, majd ezt követően incidens történik, a kiszivárgott másolat rendszerbe történő feltöltésével megállapítható, pontosan ki és mikor élt vissza a bizalmas információkkal.

Mindezekből megállapítható tehát, hogy a NOLLEX Kft. egy rendkívül egyedi, ugyanakkor kiforrott megoldást kínál a szivárogtatók elrettentésére, felkutatására és beazonosítására egyaránt. Bátran ajánljuk minden olyan cég számára, amely garantálni szeretné adatainak, szellemi termékének védelmét.

A szoftverrel kapcsolatban érdeklődhet a NOLLEX Kft. weboldalán:
www.nollex.hu